top of page
Vyhledat

Aprílová trasa je už tu!

Aprílovú trasu sme spustili o pár dní skôr, aby si mohol využiť pekné počasie počas Veľkej noci. Už len sa popasovať s vetrom.


Niektoré časti trasy poznáš z predchádzajúcich ročníkov, ale opäť sme Ti priniesli aj nové zákutia. Trasa má necelých 70km a prevýšenie



Štart

Kde inde ako pri električke pod Starým mostom v Petržalke. Od štartu sa vydáš po cyklotrase smerom do Devína a Devínskej Novej Vsi. Je už na Tebe, či sa rozhodneš využiť všetky cyklocesty, alebo pôjdeš po paralelných cestách.


Checkpointy:

Cyklomost Slobody - prvý checkpoint sa nachádza na moste cez rieku Morava, ktorým sa dostaneš do Rakúska a ku Schlosshof. Od zámku Schlosshof môžeš pokračovať opäť po cyklotrase, alebo po paralelnej ceste.


Hasičská stanica - v obci Stopfenreuth sa nachádza stanica dobrovoľných hasičov, okolo ktorej budeš prechádzať. Nachádza sa na konci širokej ulice. Pokračuješ ďalej cez dedinu a napojíš sa hrádzu z Viedne, prejdeš cez most ponad Dunaj a pokračuješ cez obec Bad Deutsch-Altenburg.


Hundheim - na konci stúpania v centre obce Hundheim narazíš na križovatku, kde odbočíš doprava a užiješ si dlhý zjazd späť na hlavnú cestu. Ešte predtým si nezabudni poznačiť prejazd checkpoitom - práve táto križovatka je Tvojím tretím checkpointom. Pokračuješ po hlavnej ceste do obce Prellenkirchen z ktorej pokračuješ ďalším pekným zjazdom až do obce Pama.


Vyhliadková veža - z obce Pama ide cyklotrasa súbežne so železnicou, kde po pár metroch natrafíš na vyhliadkovú vežu pre pozorovanie vtáctva. Tento checkpoint si môžeš pamätať aj z minulého roka. V obci Kittsee sa vrátiš späť na Slovensko a prejdeš cez Jarovce do Rusoviec. Tu buď opatrný, budeš križovať hlavnú cestu, ktorá je pomerne frekventovaná.


Výjazd na hrádzu - z Rusoviec sa napojíš na hrádzu prostredníctvom cyklocesty. Je pomerne nová, ale aj tak si dávaj pozor na prerastené korene, ktoré vytvorili bubny na asfalte. Práve miesto napojenia sa na hrádzu je Tvojim ďalším checkpointom. A už iba rovno do cieľa!


Cieľ:

Bufet na hrádzi - ak si prešiel bonusovú trať, tak bufet pri čističke určite poznáš. Ak bonusovú trať ešte nemáš, rovno si môžeš dať bonusovú trať, ktorá štartuje práve z tohto miesta. Bufet ,,Na Hrádzi" sa nachádza pred čističkou odpadových vôd na konci obslužnej komunikácie, ktorá ide súbežne s hrádzou.


Aprílová trasa
.gpx
Stáhnout GPX • 109KB


253 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page