top of page
Vyhledat

Cyklovýzva 2022 s aprílovou trasou je tu!

Aktualizováno: 1. 4. 2022

Aj v roku 2022 sme si pre Teba pripravili Cyklovýzvu.


Na rozohriatie sme si pre Teba pripravili krásnu a známu trasu po Rakúsku. Túto trasu budeme spoločne prechádzať každú stredu* a stretneme sa pred predajnou PRO CYCLING odkiaľ spoločne vyrazíme.


Aplikácia je trošku upravená oproti minulému roku, konkrétne:

- nemusíš hľadať a skenovať QR kódy, stačí na miestne chceckpointu stlačiť ,,SKONTROLOVAŤ GPS"

- máš toleranciu +/- 200m, takže nemusíš stáť na milimeter presne

- na mobile vidíš zoznam jednotlivých checkpointov

- ak si príliš ďaleko, aplikácia Ti napíše koľko metrov si mimo

- po zaznamenaní checkpointu sa Ti jeho názov podfarbí zelenou, aby si vedel, že si tento bod zachytil


Samozrejme, ak máš akýkoľvek problém či nejasnosť ohľadom aplikácie, stačí nám napísať, radi Ti pomôžeme.


Na mape nižšie môžeš vidieť celú trasu, ako aj jednotlivé checkpointy. Volili sme miesta, kde sa dá na kraji cesty bezpečne zastaviť (široká cesta, parkovacie miesto na kraji a pod.) a zároveň, aby sa dalo miesto ľahko identifikovať (kostol, odpočívadlo, rozhľadna atď.).


Mapu si môžeš otvoriť v mobile na tomto odkaze.



Štart

Tvoja aprílová trasa sa začína pri odstavenej električke pod Starým mostom.


Checkpointy

Odpočívadlo v Bergu - križovatka v Bergu pri vodozádržnom jazere, nachádza sa tu krytý prístrešok spolu s pitnou vodou a po novom aj automat na občerstvenie. Stačí zastaviť na kraji cesty v smere jazdy a zaznamenať prejazd.


Kostol v Prellenkirchene - po dvoch ,,brdkoch" sa dostaneš do dediny Prellenkirchen. V jemnom zjazde sa nachádza po pravej strane cintorín spolu s kostolom, kde je aj odbočka k parkovisku pred kostol, na druhej strane odbočky sa nachádza menšie námestie s fontánou (väčšinou nefunkčnou)


Pohostinstvo Deutsch Haslau - check point sa nachádza po prudkom zjazde a prudkej ľavotočivej zákrute, cca 100 metrov za ňou. Vpravo sa nachádza pár parkovacích miest spolu s miestnym pohostinstvom.


Odpočívadlo v Gattendorfe - pri vychádzaní z dediny prejdeš cez most ponad rieku Leitha a po pravej strane uvidíš drevený prístrešok s odbočkou doprava smerom na juh.


Výjazd na hlavnú cestu do Deutsch Jahrndorf - po cca 5km popri rieke prídeš na križovatku v tvare T, pričom si na vedľajšej ceste a odbočíš doľava. Pred tým, ako sa bezpečne napojíš na hlavnú si zaznamenáš prejazd týmto bodom.


Rozhľadňa pri Pame - pred obcou Pama je potrebné odbočiť doprava na cestu medzi poliami - oficiálna cyklotrasa. Pred koľajami odbočíš doprava smerom na Kittsee. Cesta je súbežná so železničnou traťou. Po cca 500 metroch natrafíš na drevenú vyhliadkovú vežu po pravej strane, čo je Tvoj posledný checkpoint.


Cieľ

Cieľ sa nachádza na novom obratisku linky č. 80 na Kopčianskej, v tesnej blízkosti hraníc a budovaného projektu Nesto.


Po otvorení mapy si môžeš tieto miesta pozrieť prostredníctvom google street view - z tohto dôvodu sme ani nerobili fotky. Body sú zvýraznené na mape, prikladáme aj GPX súbor.

Napriek všetkému sa necítiš na prejazd sám? Nevadí! Nezabudni, každú stredu sa vidíme. Trasu môžeš absolvovať raz, dvakrát, či päťkrát, je to iba a len na Tebe. Takže pokojne sa pridaj k nám a následne môžeš pracovať na svojom čase do septembra :-)



aprílová trasa
.gpx
Download GPX • 80KB

769 zobrazení6 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page