top of page
Vyhledat

Augustová trasa

Aktualizováno: 23. 8. 2021

Horúčavy sa striedajú s búrkami... a my vystriedame kopce s rovinami počas jednej jazdy.


Opäť v krátkosti: Starý most - Kačín - Biely kríž (áno, dočkali ste sa) - Pezinok - Viničné - Slovenský a Chorvátsky Grob - Bernolákovo - Nová dedinka - Čakany - Alžbetin dvor - Vrakuňa.


Rozmenené na drobné...


Štart augustovej trasy sa nachádza na cyklooznačovníku na ostrovčeku pri Starom moste na Petržalskej strane. Štart ako sa patrí na takmer 100km trasu.


Nižšie si môžeš stiahnuť súbor .gpx s celou trasou, ktorá má 95,8km a 667 výškových metrov. Jej prvá časť je trošku kopcovitá a následne si oddýchneš na rovinke. Trať môže absolvovať kedykoľvek do konca septembra.


Augustová trasa
.gpx
Download GPX • 494KB

Štart: Starý most - Petržalka

Check-pointy:

Kačín

Tri bresty

Viničné

Bernolákovo

Čakany

Alžbetin dvor

Cieľ aprílovej trasy pri modrom moste vo Vrakuni

Cieľ: Štart aprílovej trasy


Na mape nižšie si vieš vľavo od názvu hore rozkliknúť menu, kde nájdeš zoznam všetkých bodov a po kliknutí na konkrétny bod sa Ti zobrazí popis, ako aj obrázky, kde sa presne QR kód nachádza.


Štart nájdeš pri Starom moste v Petržalke, oproti bufetu Pod mostom na ostrovčeku so stromami. Ďalší QR kód sa nachádza na Kačíne - je čisto na Tebe, či sa vyberieš na Železnú studničku cez Staré mesto, Most Lafranconi alebo si to nadbehneš cez Devín :-)


Prvý check point sa nachádza kúsok za Kačínom a stál si pri ňom počas májovej trasy.


Čo robiť ak je kód poškodený? Prosím, urob fotografiu poškodeného QR kódu a pošli nám ju do e-mailu. Pokračuj ďalej v trati a po dokončení Ti manuálne zaznačíme prejdenie cez tento checkpoint na základe zaslanej fotografie, aby sa Ti absolvovanie trate počítalo. QR kód nahradíme novým čo najskôr.


Pokračuješ dole kopcom po krásnom asfalte a pokračuješ okolo Slivu až hore na Biely kríž. Ďalej smerom do Sv. Jura, kde sa v zjazde nachádza ďalší QR kód. Nachádza sa na križovatke pri Troch brestoch a opäť si sa s ním stretol počas májovej trasy, keď si bojoval/-a s kopcami. Na križovatke odbočíš a pokračuješ do obce Limbach.


Pri prvých domoch v Limbachu sa zmení rovný asfalt na panelku, asi 100m je drobný štrk. Prosím, buď opatrný. Prejdeš obcou Limbach do Pezinka, kde sa napojíš pri vlakovej stanici na hlavnú cestu. Pokračuješ do obce Viničné - táto časť trasy je pomerne frekventovaná.


QR kód sa nachádza kúsok za obcou Viničné. Od Obecného úradu pokračuješ po novej cykloceste, ktorá spája túto obec so Slovenským Grobom. Asi 150m za posledným domom (alebo skôr chatou) sa nachádzajú dopravné značky po oboch stranách a tu nájdeš QR kód.


Trasa pokračuje zo Slovenského Grobu do Chorvátskeho Grobu a obce Bernolákovo, kde je ďalší QR kód. Cez kruhový objazd pokračuješ rovno. po pravej strane je cintorín, po pár metroch SAD zástavka. Za križovatkou napravo sa nachádza tvoj ďalší QR kód.


Z Bernolákova pokračuješ vedľajšou cestou do obce Nová Dedinka a Tomášov. Tu sa napojíš na časť júnovej trasy a budeš skenovať QR kód v obci Čakany.

Prejdeš obcou Štvrtok na ostrove, pričom na jej konci odbočíš doprava a dostaneš sa do obce Hviezdoslavov, kde odbočíš doprava. Po pár kilometroch sa dostaneš do obce Miloslavov - časť Alžbetin dvor.


V parku pri Obecnom úrade sa nachádza nástenka, kde nájdeš predposledný QR kód Tvojej cesty. Už zostáva iba prejsť cez Miloslavov a po ,,opileckej ceste" do Vrakune. Tu na Teba čaká krásny asfalt, kde sa môžeš vyblázniť :-)


Vo Vrakuni zoskenuješ QR kód, ktorý bol ako cieľ Aprílovej trasy a prejdeš na štart aprílovej trasy a máš celú svoju trasu absolvovanú.


Práve si absolvoval augustovú trať.


Napíš nám, ako sa Ti trať páčila, čo by si zlepšil. Radi prijmeme každý nápad, návrh ako sa zlepšiť. Robíme to pre celú komunitu cyklistov a radi sa posunieme vpred. Prípadne sa s nami podel o Tvoju obľúbenú trať a môžeme ju zaradiť na september, ako zlatý klinec.



750 zobrazení4 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page