top of page
Vyhledat

Polovička leta za nami a Neusiedlersee volá!

Polovica leta je za nami a je čas na ďalšiu etapu. Tentokrát zavítame spoločne k Neusiedlersee. Táto etapa je takmer celá po cyklotrase, alebo po ceste s veľmi pokojnou dopravou.


Navyše, každý menej skúsený cyklista ocení, že po ceste späť máš možnosť v prípade núdze nasadnúť na vlak. Vlaková stanica sa nachádza v Parndorfe, ako aj v Neudorf, Gattendorf, Pama či Kitsee. Navyše, vlak jazdí každú hodinu.



ŠTART

Začiatok trasy je opäť na dobre známom mieste - pri električke pod Starým mostom, kde sa väčšinou stretávame a vyrážame na jazdy. Pokračuješ po hrádzi smerom k hraniciam, kde kúsok za nimi prejdeš na cyklocestu na druhú stranu.


CHECKPOINTY

Voda v obci Berg - prvý checkpoint je pri odpočívadle pre cyklistov v obci Berg - na tomto mieste si vieš doplniť vodu. K dispozícii je aj súprava s náradím alebo predajný automat priamo pod prístreškom. Od checkpointu pokračuješ do obci Kitsee, kde prejdeš hlavnou ulicou takmer na koniec, kde odbočíš doprava. Pokračuješ dlhou a takmer rovnou cestou až do obce Pama, kde sa nachádza ďalší checkpoint.


Fontána v obci Pama - na hlavnej ceste v obci nájdeš po pravej strane pomerne veľkú fontánu (no nie vždy funguje), ktorá je Tvojim ďalším checkpointom. Kúsok za ňou sa nachádza aj parkovisko, kde vieš zastaviť a zaznačiť prejazd.


Po cca 300 metroch odbočíš doprava a pokračuješ von z obce. Po pár metroch narazíš na cyklocestu súbežnú s traťou. Pokračuješ súbežne až na začiatok obce Gattendorf, kde prejdeš popod železnicu a pokračuješ súbežne s riekou Leitha do obce Zurndorf, ktorou prejdeš a pokračuješ na západ.


Vtáčia pozorovateľňa - medzi obcou Zurndorf a konským areálom Friedrichshof sa nachádza po pravej strane v poli pozorovateľňa pre ornitológov - toto je Tvoj tretí checkpoint.


Pokračuješ stále rovno až do Friedrichshof, kde odbočíš doprava a pokračuješ cyklocestou súbežne s diaľnicou, ktorú prejdeš ponad na druhú stranu. Čaká Ťa cca 2-3km rovnej cesty do obce Weiden am See. Pred obcou Ťa čaká parádny zjazd. Odbočíš doprava na hlavnú cestu a pokračuješ do obce Neusiedl am See - či už po ceste, alebo po cykloceste vpravo od hlavnej cesty. Na svetelnej križovatke v obci Nusiedl am See odbočíš doľava a pokračuješ až na koniec k jazeru. Prosím, prejdi na cyklochodník vpravo od cesty - cesta je pomerne úzka a domáci neradi vidia cyklistov na ceste, nakoľko je pomerne ťažké sa im vyhnúť.


Molo West - na konci cesty pokračuješ po pešej zóne až k reštaurácii Molo West, kde si môžeš spraviť parádnu fotku ako v Chorvátsku. Daj si kávičku či lievance a plný energie môžeš pokračovať ďalej.


Vrátiš sa späť k semaforom a pokračuješ do centra obce. Na ďalšej svetelnej križovatke pokračuješ rovno a postupne sa dostaneš na koniec obce. Cca 2 metre za prejazdom cez trať odbočíš doľava na cyklocestu, ktorou sa dostaneš až do obce Parndorf.


Odpočívadlo Parndorf - po cykloceste sa dostaneš k železnicej trati smerom do Bratislavy, ktorú prejdeš ,,esíčkom" na druhú stranu. Pár metrov za podjazdom na ľavej strane sa nachádza odpočívadlo pre cyklistov - dve lavičky a mapka. Toto je Tvoja ďalšia zástavka.


Prekľučkuješ sa obcou Parndorf - sleduj navigáciu, je dobre spravená. Pomedzi polia sa presunieš do obce Neudorf bei Parndorf. Prejdeš krížom cez hlavnú cestu a po pár metroch narazíš na obecný úrad.


Gemeinde Neudorf - obecný úrad v obci Neudorf je Tvojim 6tim checkpointom. Nachádza sa na ľavej strane cesty.


Z obce Neudorf pokračuješ po cyklotrase okolo poľnohospodárskeho družstva smerom k hlavnej ceste. Súbežne s ňou prejdeš zajdom do obce Gattendorf, kde Ťa navigácie dostane až na križovatku pri železnici, ktorú si prešiel pred pár hodinami.


Odpočívadlo Gattendorf - na tejto križovatke sa nachádza opäť lavička a prístrešok pre cyklistov. Zároveň je toto Tvoj ďalší checkpoint.


Nasledujúcich pár kilometrov si už prešiel ráno a v obci Pama sa napojíš na aprílovú trasu, ktorú už máš prejdenú. Tvojim checkpointom je rozhľadňa po pravej strane.


Rozhľadňa Pama - rozhladňa sa nachádza v poli po Tvojej pravej strane.


Cieľ

Cieľ sa nachádza na novom obratisku linky č. 80 na Kopčianskej, v tesnej blízkosti hraníc a budovaného projektu Nesto - tu si končil aj v apríli.


Po otvorení mapy vyššie si môžeš tieto miesta pozrieť prostredníctvom google street view - z tohto dôvodu sme ani nerobili fotky. Body sú zvýraznené na mape, prikladáme aj GPX súbor.


Napriek všetkému sa necítiš na prejazd sám? Nevadí! Jednak máš možnosť sa kedykoľvek zviesť vlakom späť do Petržalky, prípadne sa pridať k nám na prejazd trati. Viac info nájdeš v časti eventy.



Augustová trasa
.
Download • 132KB





697 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page