top of page
Vyhledat

Júlová trasa

Aktualizováno: 10. 9. 2021

Horúčavy sú tu a pre mnohých sú najbližšie dva mesiace plné oddychu. Nie však pre správneho cyklistu :-)


Opäť v krátkosti: Letisko - Ivanka pri Dunaji - Zálesie - Tomášov - Janíky - Čakany - Štvrtok na ostrove - Hubice - Oľdza - Mierovo - Šamorín a späť Bratislava.


Rozmenené na drobné...


Štart júlovej trasy sa nachádza na začiatku (z časti novej) cyklotrasy medzi Vrakuňou a Ivankou pri Dunaji. Po ceste z Vrakune vieš pomerne pohodlne prejsť na štart - či už po cyklochodníku od kruháča, alebo po ceste cez Horný diel a napojíš sa na Malodunajskú cyklotrasu.


Z dôvodu uzavretia cyklocesty okolo letiska bez predchádzajúceho upozornenia či informovania verejnosti je štart presunutí k Pamätníku M. R. Štefánika, čo bol pôvodné prvý check point. Zvyšok trate zostáva rovnaký.


Nižšie si môžeš stiahnuť súbor .gpx s celou trasou, ktorá má 64,1 km a ,,až" 20m výškových. Trať môžeš absolvovať kedykoľvek do konca septembra. Opäť sme hľadali cesty s nižšou premávkou, ako aj dobrý asfaltov. Napriek tomu, sa nájdu aj horšie úseky. Paradoxne, cyklotrasa okolo letiska patrí medzi tie najmenej kvalitné časti júlovej trati.


Júlová trasa
.gpx
Download GPX • 219KB

Alebo si môžeš stiahnuť do telefónu náš ťahák, prípadne si ho vytlačiť a zobrať so sebou vo vrecku:




Štart: Malodunajská cyklotrasa

Check-pointy:

M.R.Štefánik 3,2km križovatka za letisku pri pamätníku M. R. Štefánika

Tomášov 15,4km skenuješ rovnaký kód ako počas aprílovej trati

Čakany 23,6km nástenka pred Obecným úradom Čakany, zástavka SAD

Oľdza 31,0km na križovatke pri jazere

Pri hrádzi 43,3km napojenie na hrádzu pri závore

Cieľ: Bufet Relax


Štart sa nachádza na cyklo označovníku tesne za mostom cez Malý Dunaj po pravej strane, oproti areálu letiska. Po zoskenovaní QR kódu pokračuješ po cyklochodníku okolo letiska do Ivanky pri Dunaji. Daj si pozor, nájdu sa tú aj ,,gravel" úseky (asi dva po 10 metrov), ale určite sa dajú prejsť aj na žiletke.


Prvý check point sa nachádza pri pamätníku M. R. Štefánika, kde je väčšie parkovisko pre autá. Na pravej strane v smere jazdy nájdeš závoru k samotnému pamätníku, informačnú tabuľu spolu s cyklooznačovníkom, na ktorom nájdeš náš QR kód.

Čo robiť ak je kód poškodený? Prosím, urob fotografiu poškodeného QR kódu a pošli nám ju do e-mailu. Pokračuj ďalej v trati a po dokončení Ti manuálne zaznačíme prejdenie cez tento checkpoint na základe zaslanej fotografie, aby sa Ti absolvovanie trate počítalo. QR kód nahradíme novým čo najskôr.


Ďalej pokračuješ po cyklochodníku do Ivanky pri Dunaji. Cez obec ideš stále rovno až prídeš na križovatku, kde sa držíš vpravo a ideš smerom na Zálesie. V Zálesí pôjdeš okolo známeho chodníku nad vodou - Korzo Zálesie - mólo na Malom Dunaji.


Ďalší QR kód už poznáš a nachádza sa v obci Tomášov, ak máš prejdenú aprílovú jazdu. Nachádza sa na križovatke na reklamnom stĺpe pri zmrzlinárni. Ďalej pokračuješ po hlavnej ceste von z obce. Prejdeš cez Malý Madaras (časť obce Tomášov) až prídeš do obce Janíky, kde asi 15 metrov za značkou s názvom obce odbočíš doprava a pokračuješ do obce Čakany.


V nej sa nachádza ďalší check point, ktorý nájdeš na obecnej nástenke pri zástavke SAD, ktorú nájdeš pri hlavnej ceste v časti, kde sa rozšíri vozovka.

Z obce Čakany pokračuješ do Štvrtka na ostrove. Hlavná cesta v obci je pomerne frekventovaná. Dá sa obísť bočnou cestou. Po výjazde zo Štvrtka na ostrove na Teba čaká asi najkrajšia časť tejto trase - kvalitný asfalt v stromovej aleji :-)

V obci Hubice križuješ hlavnú cestu, daj si pozor. Odbočka smerom na Oľdzu je veľmi nenápadná, daj si pozor, aby si ju neprehliadol.


Z Hubíc pokračuješ do obce Oľdza, kde nájdeš ďalší check point na križovatke pri jazere na starej nástenke.


Ďalej pokračuješ smerom na Mierovo a Šamorín. Po ceste budeš križovať frekventovanú cestu smerom na Slovakia Ring. Buď opatrený pri jej prechádzaní. Prejdeš obcou Mierovo a napojíš sa na hlavnú cestu smerom do Šamorína. Táto ceste je tiež celkom frekventovaná, ale je po nedávnej rekonštrukcii - je široká a krajnica za čiarou je bez dier a dá sa po nej jazdiť bez problémov a bezpečne.


Prejdeš cez Šamorín - odporúčame sledovať navigáciu do X-bionic spere, ktorá Ťa dovedie až k začiatku Čilistova. Posledný QR kód nájdeš v Čilistove pri výjazde na hrádzu.


A ćo ďalej? Už iba rovno za nosom až do Bratislavy :-)


Cieľ nájdeš na konci hrádzi oproti bufetu Relax, kde si môžeš dať jedno nealko orosené.


Práve si absolvoval júlovú trať.


Napíš nám, ako sa Ti trať páčila, čo by si zlepšil. Radi prijmeme každý nápad, návrh ako sa zlepšiť. Robíme to pre celú komunitu cyklistov a radi sa posunieme vpred. Prípadne sa s nami podel o Tvoju obľúbenú trať a môžeme ju zaradiť do plánu.






600 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page