top of page
Vyhledat

Júnová trasa

Čas rýchlo beží a máme tu jún. A s ním aj ďalšiu krásnu trasu pre Teba.


Opäť v krátkosti: Devínska - Stupava - Zohor - Láb - Suchohrad - Záhorská Ves - Vysoká pri Morave a znova Devínska Nová Ves.


Rozmenené na drobné...


Štart, ako aj cieľ, našej júnovej trasy sa nachádza v kaviarni Penny coffea v Devínskej, v blízkosti Cyklomosta slobody. Kaviareň sa nachádza hneď hore pri hlavnej ceste, vedľa Turistickej informačnej kancelárie. Minule si prišli na svoje pivári, tentokrát kávičkari a hlavne každý milovník sladkého.


Nižšie si môžeš stiahnuť súbor .gpx s celou trasou, ktorá má 70,1 km a iba 123m výškových. Trať môžeš absolvovať kedykoľvek do konca septembra. Trať ponúka kvalitný asfalt (až na pár krátkych úsekov). Odporúčame si vybrať menej veterné dni, nakoľko trať je vo veľkej miere po otvorenej rovine.


Júnová trasa
.gpx
Download GPX • 258KB

Alebo si môžeš stiahnuť do telefónu náš ťahák, prípadne si ho vytlačiť a zobrať so sebou vo vrecku:


Štart: Penny coffea

Check-pointy:

Kruháč pri VW odbočka vpravo cca 15 metrov za prvým veľkým kruháčom

Zohor Námestie mládeže - cca 10 metrov pred odbočkou na Láb

Suchohrad na križovatke pri napojení vedľajšej cesty na hlavnú

Stupava na nástenke pri Slovenskej pošte a nákupnom centre

Devínske jazero križovatka za železničnými kolajami

Cieľ: Penny coffea



Od štartu sa pokračuje ďalej cez Devínsku Novú Ves smerom k Volkswagenu na kruháč. Kúsok za ním je odbočka cyklotrasy smerom na Záhorskú Bystricu. Stĺpik sa nachádza cca 1,5 metra od kraja, trávu sme pokosili :-)

Čo robiť ak je kód poškodený? Prosím, urob fotografiu poškodeného QR kódu a pošli nám ju do e-mailu. Pokračuj ďalej v trati a po dokončení Ti manuálne zaznačíme prejdenie cez tento checkpoint na základe zaslanej fotografie, aby sa Ti absolvovanie trate počítalo. QR kód nahradíme novým čo najskôr.


Ďalej pokračuješ po hlavnej ceste až do Stupavy. Prejdeš rovno cez dva kruhové objazdy, pokračuješ okolo Jazdeckého klubu Karpatia až do Stupavy. Daj si pozor, v Stupave sa budeš napájať na hlavnú cestu z vedľajšej. Pokračuješ po hlavnej ulici v Stupave smerom na sever, až prídeš k odbočke smerom na Zohor, ktorá sa nachádza pár metrov za parkom.


Po cca 2 kilometroch prejdeš cez železničné priecestie. Cca 800 metrov za priecestím sa nachádza križovatka, kde odbočíš doprava smerom do obce Zohor, kde sa nachádza QR kód. QR kód je umiestnený na nástenke na Námestí mládeže, ktoré sa rozprestiera tesne pred odbočkou v obci smerom na Láb. Nástenka sa nachádza asi 150m za dopravnou značkou označujúcou hlavnú cestu.

Z obce Zohor pokračuješ smerom na obec Láb. Asfalt je pomerne slušný až na jeden úsek v dĺžke cca 50 metrov. Za obcou Láb nabehneš na cca 4,5km krásneho nového asfaltu a pomedzi les sa dostaneš na križovatku v tvare T, kde budeš na vedľajšej ceste. Odbočíš doľava a pokračuješ smerom na obec Záhorská vec. Cesta bude viesť lesom, kde bude dopravná značka označujúca hlavnú cestu a priamo pred Tebou v zákrute sa nachádza odbočka doprava smerom na obec Suchohrad. Daj si pozor, táto odbočka je trošku nenápadná a ľahko ju vieš prejsť. Je to jediná odbočka označená dopravnou značkou! Značka, zákruta a odbočuješ :-)


Dostal si sa na vedľajšiu cestu, po ktorej sa dostaneš do obce Suchohrad. Drž sa stále vľavo - cesta sa niekoľko krát rozdelí, Ty sa stále držíš vľavo. Po pár kilometroch sa dostaneš k pár rodinným domom a ocitneš sa pri križovatke, kde bude dopravná značka vedľajšia cesta. Je to jediná dopravná značka v tejto časti obci :-) Za ňou, na druhej strane cesty sa nachádza ďalší QR kód.

Pokračuješ po hlavnej ceste cez celú obec Suchohrad, pri obecnom úrade odbočíš doľava a pokračuješ smerom na obec Záhorská Ves. Prídeš na križovatku medzi dedinami, kde odbočíš doprava a dostaneš sa priamo do Záhorskej Vsi, kde odbočíš doľava a čaká na Teba takmer 19km roviny späť do Stupavy.


Ďalší QR kód sa nachádza v obci Stupava - je to ten istý kód, ktorý si skenoval počas májovej trate. Na pripomenutie: pri ceste na pravej strane, na nástenke pri Slovenskej pošte a potravinách.

V Stupave odbočíš doprava z hlavnej smerom na cyklochodník k čučoriedkovej farme. Odbočka sa nachádza 20m pred križovatkou, kde si sa na začiatku júnovej trate napájal na hlavnú cestu. Na pravej strane sa bude nachádzať bledoružový dom s pohostinstvom, za ktorým odbočíš doprava a budeš pokračovať rovno.

Touto cestou sa vyhneš hlavnej ceste a pohodlne sa dostaneš až do Devínskej Novej Vsi. Cyklotrasa vedie ponad diaľnicu, okolo farmy a čučoriedkovej farmy až k železničnej trati, cez ktorú prejdeš na druhú stranu. Ocitneš sa na križovatke, kde sa nachádza ďalší QR kód.


Pokračuješ ďalej rovno za nosom až do Devínskej Novej Vsi. Pozor, na tomto úseku na Teba čaká druhý úsek s horšou časťou. Úsek má asi 500m, ale dá sa v pohode prejsť. Taká malé slovenské Paris - Roubaix. Pokračuješ po asfaltke smerom do Devínskej Novej Vsi, kde sa pri Devínskom jazere napojíš na hlavnú cestu. Posledné stúpanie a o chvíľu si v cieli.


Za odmenu si zaslúžiš jeden, možno aj dva koláčiky a dobrú kávu k tomu. Určite si vyberieš v kaviarni Penny coffea - navyše, z terasy rovno uvidíš na svoj bike.


Práve si absolvoval júnovú trať.


Napíš nám, ako sa Ti trať páčila, čo by si zlepšil. Radi prijmeme každý nápad, návrh ako sa zlepšiť. Robíme to pre celú komunitu cyklistov a radi sa posunieme vpred. Prípadne sa s nami podel o Tvoju obľúbenú trať a môžeme ju zaradiť do plánu.

758 zobrazení9 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page