top of page
Vyhledat

Pekné počasie a júnová trasa sú tu!

Aktualizováno: 31. 5. 2022

A je tu horská etapa, tentokrát čisto na Slovensku.


Minulú rok sme s mnohými z vás spoznali mnohé trasy v Bratislave a okolí. No predsa sme jednu časť neprešli - časť medzi Bielym krížom a Pezinkom, kam zamierime tento krát. Na mnohých fórach nájdete otázku, ako sa dostať do Pezinka cez les - tu nájdete aj svoju odpoveď.


Nakoľko sa jedná o horskú etapu, začneme na rovine :-) Však aj nohy treba zahriať :-)


Štart

Tentokrát sa štartuje z Vrakune, z bufetu K3 pri Malom Dunaji. Minulý rok sme tu mali vyhodnotenie celej Cyklovýzvy. Od štartu pokračuješ ďalej po cykloceste smerom k letisku. Prosím, buď opatrný, pri peknom počasí je tu počas obeda pomerne dosť ľudí. Cez Vrakuňu prejdeš na pomerne novo vybudovaný cyklochodník okolo letiska.


Checkpointy

Pamätník M. R. Štefánika - kúsok za letiskom (v našom smere) sa nachádza pamätník M. R. Štefánika. Minulý rok tu bol tiež checkpoint, tentokrát však stačí zastaviť na trase a nemusíš ísť priamo k pamätníku. Ďalej pokračuješ po cykloceste - JuRaVa (Sv. Jur-Rača-Vajnory) do obce Čierna voda.


Cyklobufet BUFet - hneď pri vjazde do Čiernej vody sa nachádza bufet. Pokojne si môžeš spraviť prestávku, alebo iba zaznamenáš svoju polohu a ideš ďalej. Po ceste prejdeš do Slovenského Grobu a do Pezinka - mestská časť Griňava. Táto ceste je v dopravnej špičke frekventovaná, avšak cez víkend tu stretneš väčšie množstvo cyklistov, ktorý ju bežne využívajú.


V Pezinku pokračuješ po hlavnej smerom k TESCO, kde odbočíš smerom na Limbach. A pomaly začínaš naberať výškové metre. Paradoxne, cesta na Potočnej je v pomerne zlom stave, čo sa zmení akonáhle vojdeš do lesa. V lese je viacero odbočiek, takže opatrne, aby si nezablúdil.


Tri Bresty - je križovatka, ktorá spája cestu smerom zo Sv. Jura, od Pezinka, s cestou na Biely kríž. Stačí si pamätať, že máš ísť hore kopcom :-) Tento checkpoint môžeš poznať z minulého ročníka.


Cesta z Limbachu k trom Brestom patrí k tým menej známym. Uvidíme, kedy sa podarí vybudovať pokračovanie JuRaVa až do Pezinka. Šúrsky kanál poskytuje pomerne jednoduché riešenie, čo sa týka trasovania tejto trasy. Stačilo by natiahnuť už iba asfalt.


Od Troch Brestov pokračuješ hore kopcom až na Biely kríž, odkiaľ pokračuješ ďalej zjazdom až ku Včelínu, kde odbočíš doprava smerom na Kačín.


Kačín - lúku na Kačíne pozná mnoho z nás - príjemné miesto na prestávku. Z Kačína Ťa už čaká iba zjazd na začiatok Železnej studničky.


Cieľ

Cieľom Tvojej dnešnej trasy je známy Červený most na začiatku Železnej studničke.


Jún nám prinesie jednak dlhé dni, ako aj krásne počasie. Ideálny mesiac pre cyklistiku. Veríme, že aj táto trasa má čo ponúknuť - minimálne tieň v lese počas slnečných dní :-) Máš nápad na vlastnú trasu? Pokojne nám ju pošli.


Ak máš akékoľvek otázky, neváhaj nám napísať, radi poradíme, vysvetlíme.



Júnová trasa
.gpx
Download GPX • 148KB








503 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page